Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@03:41:16 GMT

بحران سازی با شایعه پراکنی

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۷۸۵۸

بحران سازی با شایعه پراکنی

شایعه بدترین روش برای تخریب رقیب و محق جلوه دادن خود است. بدتر اینکه مردم بسادگی شایعات را می‌پذیرند و بدتر از آن، اینکه این شایعات را منتشر می‌کنند. برای آنکه یک فرد، یک تفکر، یک تشکل، یک حزب، یک جناح، یک حکومت یا در سطحی گسترده، یک رویکرد جهانی بخواهد به اهداف و خواسته‌های خود دست یابد، نیازمند آن است که دیدگاه‌ها و باور‌های خود را در بین جامعه هدف مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این تازه ابتدای راه است و پس از آن است که منتظر می‌نشیند تا بازخورد‌های آن را بررسی و برای ادامه مسیر، برنامه ریزی کند و آن برنامه‌ها را به مرحله اجرا درآورد. اما نکته مهم اینجاست که برای جریان سازی، لازم است از ظرفیت‌های بسیاری استفاده شود. میتوان دستاورد‌های واقعی را برای اثبات عملکرد و حقانیت خود مطرح و از آن‌ها دفاع کرد، اما هنگامی که گوینده عملکرد خوبی نداشته باشد، دست به اقدامات غیر اخلاقی می‌زند تا نشان دهد دیگران ضعیف تر از او هستند.
تخریب رقیب به جای خودنمایی
یکی از بدترین روش‌هایی که در تمامی عرصه ها، از روابط دو نفره تا ارتباطات گسترده اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و... صورت می‌گیرد، تخریب به جای خودنمایی از عملکرد و توانمندی‌های خود است. این رویکرد که نهایت بی اخلاقی است، به وضوح مشاهده می‌شود. تهیه فیلم‌های غیر واقعی و غیر اخلاقی و توزیع آن در فضای مجازی، بدترین و شایع‌ترین روش تخریب به جای خودنمایی است.
شایعه پراکنی هدفمند
شایعه بدترین روش برای تخریب رقیب و محق جلوه دادن خود است. بدتر اینکه مردم بسادگی شایعات را می‌پذیرند و بدتر از آن، اینکه این شایعات را منتشر می‌کنند، در حالی که اگر بدانیم شایعه تا چه اندازه ویرانگر و مخرب است، هرگز به سوی آن نخواهیم رفت. نکته مهم این است که شایعه پراکن بسیار بیشتر از شایعه ساز تحقیر می‌شود، به نوعی بزرگان بار‌ها درباره شایعه اظهارات ویژه‌ای داشته اند. دکتر علی شریعتی، جامعه شناس و اسلام شناس شهید در این رابطه می‌گوید: «شایعه و تهمت را دشمن سفارش می‌دهد، منافق می‌سازد، عوام فریب آن را پخش می‌کند و عامی آن را می‌پذیرد. از سوی دیگر اسلام همواره نسبت به انتشار اخبار غیر واقعی هشدار می‌دهد و درآیه ۳۶ سوره اسرا تاکید می‏کند «به چیزی که علم و اطمینان نداری، اعتماد مکن و آن را بر زبان میاور، زیرا گوش و چشم و دل و اندیشه آدمی ‏مسوول خواهند بود».   بیشتر بدانید:اینوکس کیش فرصتی برای خودنمایی صنعت مالی
کیش قربانی شایعه و بداخلاقی 
متاسفانه در بسیاری از موارد معلوم نیست هدف از انتشار برخی شایعات و دامن زدن به برخی حواشی چیست؟ براستی چرا باید خودزنی کنیم و از این خودزنی چه نیت و هدفی را دنبال می‌کنیم. امروزه در شرایطی که تحریم‌ها و تهدیدها، عرصه را بر اقتصاد کشور و ملت تنگ کرده، می‌بایست با تمام توان از ظرفیت‌های داخلی بهره بگیریم، اما مشاهده می‌کنیم که بکار بردن ادبیات تهدید آمیز، ایجاد بحران مصنوعی، حاشیه سازی، القای جو رعب و وحشت، تلقین ناامنی و بی اعتمادی بدون آنکه هدف آن مشخص باشد، بسیار گسترده صورت می‌گیرد که نمونه اسفبار آن را در مورد کیش شاهد هستیم. امروزه افراد بسیاری به بهانه‌های مختلف، شروع به انتقاد از کیش می‌کنند. جشنواره کیش که مدتهاست در فصل تابستان به مدت نزدیک به دوماه برگزار می‌شود، امسال در مدت ۱۵ روز به کار خود پایان داد. البته کیش بدلیل هوای گرم، در طول روز ساکت و آرام است، اما با عبور موج گرمای روز و غروب خورشید، فضا برای گشت و گذار مهیا می‌شود. امروزه علاقمندان شب زنده دار بسیار زیاد هستند، افرادی که ترجیح می‌دهند صبح بخوابند و شب تا صبح بیدار باشند، می‌توانند به کیش بروند، اما با کمال تاسف شاهد بودیم که جشنواره کیش در مدت ۱۵ روز به پایان رسید.
بحران سازی با ابزار زلزله
آنچه باعث شد کیش نتواند در این تابستان بخوبی خودنمایی کند، وقوع زلزله‌های پی در پی بود. زلزله‌هایی که به رعب و وحشت دامن زد. مردمی که به جای خانه هایشان، در خیابانها، خودرو‌ها و پارک‌ها خوابیدند، در حالی که اطلاعی از زلزله نداشتند. اینکه همواره اولین زلزله، زلزله اصلی است و زلزله‌های بعدی پس لرزه و ملایم‌تر هستند. اما در شرایطی که در خصوص این زلزله‌ها اطلاع رسانی درستی صورت نگرفت تا باعث آرامش مردم شود، اخباری هراس انگیز منتشر می‌شد تا کیش را ناامن جلوه دهد. در حالی زلزله‌های کیش خسارت قابل توجهی نداشت که تیتر‌های وحشت انگیز، آرامش و آسایش را از مردم گرفته بود. «لرزش کیش زیر پای کیشوندان»، «سونامی در کیش» و بسیاری تیتر‌های دیگر که پشتوانه علمی نداشت، اما پشتوانه هراس انگیزی داشت تا کیش تعطیل شود.
ضرورت حفظ و تقویت کیش
فارغ از اینکه اکنون چه دولت با چه تفکری راس کار است، باید بپذیریم که کیش مروارید خلیج فارس است. با نگاهی به گذشته کیش، متوجه می‌شویم که روزگاری این جزیره به تنهایی در خلیج فارس می‌درخشید. در حالی که کشور‌های حاشیه خلیج فارس حرفی برای گفتن نداشتند، کیش میزبان گردشگران و جهانگردان بود. گردشگران و جهانگردانی که می‌آمدند تا پولهایشان را خرج کنند. اما در نتیجه سومدیریت‌ها و بی توجهی ها، امروزه قطر، امارات، عمان و... یکه تاز جذب گردشگر و سرمایه گذار در خلیج فارس و دریای عمان شده اند در حالی که کیش از کینه ورزی‌های داخلی و خارجی رنج می‌برد.
اخلاق رسانه‌ای
در این میان، رسانه‌های رسمی و غیر رسمی رسالتی بزرگ دارند. اینکه چه بنویسیم، چگونه بنویسیم، برای خوشامد چه کسانی بنویسیم، بسیار اهمیت دارد، اما مهمتر آن است که نوشته هایمان چه عواقبی دارد. باید بدانیم کیش بخش قابل توجهی از اقتصاد کشورمان است. ظرفیت‌های قابل توجهی برای گردشگری دارد که اگر برجسته شود، می‌تواند به جذب گردشگر داخلی و خارجی منجر شود. اگر امروز بسیاری از ایرانیان به ترکیه می‌روند، اما به سراغ کیش نمی‌روند، ریشه در بداخلاقی‌ها دارد که بخشی از این بداخلاقی‌ها در رسانه‌ها رقم می‌خورد. البته نباید منکر کاستی‌ها شد و دعوت به سکوت کرد، زیرا انتقاد زمینه ساز رفع معایب است، اما می‌توان به جای انتقاد‌های گزنده، به ارایه پیشنهاد‌های سازنده پرداخت. اگر قرار است کارشناسان در مورد مشکلات کیش بگویند، باید پیشنهادی هم برای اصلاحات داشته باشند، البته پیشنهاد‌هایی که قابلیت اجرا داشته باشد و رویاپردازی نباشد.

خبرنگار: کورش شرفشاهی

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری کیش شایعه اقتصاد سیاست خلیج فارس زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • شایعه تازه و عجیبی که درباره امیر تتلو
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • شایعه فوق‌العاده جنجالی درباره پدرِ مهران غفوریان!
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟